Een start aan het dak
Door: Roelian
Blijf op de hoogte en volg Roelian en Geert
09 September 2007 | België, Journal
Het is even stil geweest in bouw-bericht-land, maar hier is weer een tekst met foto's. De werken die Geert de afgelopen week gedaan heeft zijn onzichtbaar, maar wel heel belangrijk. Houtdraadbouten en draadeinden plaatsen (da's hout-vaktaal) voor de stabiliteit en het samentrekken van alle balken.
Vrijdag hebben Geert, Anton en de ouders van Geert de eerste hand gelegd aan de dakbalken. Dat was een heel gepas, gemeet, geduw en getrek, en halsbrekende toeren op het dak, maar 's avonds zat een deel erop.
Zaterdag en zondag hebben wij alle balken samen afgemaakt. Dit betekende ook dat de stellingen van achter in het huis, naar midden in het huis, naar voor in het huis, naar voor het huis moesten worden verplaatst. En dat we ongeveer 2704 vijzen hebben ingevijsd (da's vlaams voor schroeven), en er ook ongeveer 888 hebben laten vallen. Nu hebben we een open-lucht-dak, je kunt al goed zien hoe het dak eruit gaat zien.
Er moet alleen nog wat aangepast worden omdat sommige wat hoger liggen en andere wat te laag. Het weer heeft niet echt meegezeten de afgelopen tijd, maar vanaf dinsdag wordt het beter, dus hopelijk zit donderdagavond het dak erop. Dan gaat het dak eraf!!, dan is het huis te klein, Kom van dat dak af!!!
Groetjes Roelian en Geert
10 September 2007 - 17:21
Madeleine:
Vallen in de Ardennen dakhazen onder een beschermd soort? -
11 September 2007 - 08:27
Mama En Papa:
Hei mannekes, amai wat hebben jullie HARD gewerkt!!!! Proficiat dit leek ons onmogelijk om op zo'n korte tijd het voor mekaar te krijgen!! Alleen met veel acrobatie kan dit. 't Ziet er goed uit. De mijlpaal van het dak zal gehaald worden. We zullen nog enkele foto's opsturen van de voorbereidende werkzaamheden. -
11 September 2007 - 19:40
Babs:
Wederom:WAUW. Ik moet nu echt snel langs komen anders is het huis al af. Chapeau wat voor werk jullie in zo'n korte tijd hebben verricht. Echte bow de bouwers met zijn allen.
tot snel -
13 September 2007 - 10:53
Leen:
Hola chicos! Wat hebben jullie de ballen uit je broek (of shirt) gewerkt zeg!! Superleuk om de foto's te zien... Moet snel maar weer die kant op komen om 't in het echie te bewonderen!
Liefs Leen -
13 September 2007 - 18:46
Wouter:
Wat krijgen jullie een ontzettend gaaf huisie zeg!!!